U Preševu dvadesetak migranata

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Preševu dvadesetak migranata

Predstavnica UNHCR za Preševo Lirie Samani Misini rekla je danas za FoNet da je trenutna situacija u Centru za prihvat izbeglica u Preševu mirna i da se u Centru sada nalazi nešto više od dvadesetak migranata Predstavnica UNHCR za Preševo Lirie Samani Misini rekla je danas za FoNet da je trenutna situacija u Centru za prihvat izbeglica u Preševu mirna i da se u Centru sada nalazi nešto više od dvadesetak migranata. Imamo oko 25 osoba koje su stigle iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Sirije, Avganistana i Irak, rekla je Misini i dodala da se primećuje da zbog velikih vrućina migranti dolaze veoma iscrpljeni i da im treba medicinska pomoć. Misini je istakla da je Centar u Prešvu dobro opremljen i da izbeglice tu mogu da dobiju, pravne savete, medicinsku pomoć i socijalnu podršku. Dolazi veliki broj dece, zbog čega je važno da imamo i kutak za bebe, koji radi i odlično funkcioniše. Razne organizacije koje pružaju razne vidove pomoći ovde rade zajedno, objasnila je Misini. Prema njenim rečima, migranti u Centru u Preševu borave dva do tri, a kada se oporave nastavljaju put. Savetujemo im da ovde legalizuju svoj boravak. Oni koji se opredeljuju za azil u Srbiji budu upućivani u centre za azil i nakon dobijanja tog papira napuštaju ovaj centar, kaže Misini. U Preševo dnevno dolazi petnaestak migranata, što ne predstavlja veći problem, jer je Centar odlično opremljen i može da primi do 1.000 ljudi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Centru za prihvat izbeglica dvadesetak osoba

Izvor: JUGpress.com, 24.Jul.2016

PREŠEVO..Predstavnica UNHCR za Preševo Lirie Samani Misini rekla je za JUGpress da je trenutna situacija u Centru za prihvat izbeglica u Preševu “mirna“ i da se u centru nalazi  dvadesetak migranata...„Imamo oko 25 osoba koje su stigle iz Sirije, Avganistana i Irak“, rekla je Misini i dodala...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.