Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2017, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Iraku i Siriji između 12.000 i 15.000 džihadista"

DAMASK - U Iraku i Siriji ima između 12.000 i 15.000 boraca Islamske države, izjavio je američki general Stiven Taunsend, što je ukazuje na značajno smanjenje broja džihadista.

Američka vojska samo periodično izlazi sa podacima o broju boraca Islamske države, a Pentagon je 2015. i 2016. godine objavio da ih u Siriji i Iraku ima između 20.000 i 30.000, naveo je AFP.

Taunsend je novinarima rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da među borcima, ubijenim posljednjih mjeseci, ima "izuzetno veliki broj" lidera Islamske države.

Među njima su, kako je rekao, i oni koji su bili bliski lideru Islamske države Abuu Bakru el Bagdadiju.

"Skoro svi iz kruga bliskih Bagdadiju su ubijeni u posljednjih šest mjeseci", rekao je Taunsend, koji se novinarima obratio putem video linka iz Bagdada.

On je dodao da u zapadnom delu Mosula i okolini još uvijek ima oko 2.000 boraca Islamske države.

Taunsend je upozorio da treba biti obazriv u prognozama kada bi Islamska država mogla da bude poražena.

"Ne očekujem da će Islamska država iznenada da se uruši zbog manjka morala", zaključio je on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.