Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2019, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv džihadiste koji se borio u Siriji

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv džihadiste Ibre Ćufurovića, koji je u aprilu vraćen u zemlju, zbog "borbe u redovima Islamske države u Siriji".

Ćufurović (24) je u Siriji bio pod ratnim imenom Abu Kasim al Bosni, a BiH je napustio u aprilu 2014. godine, navelo je tužilaštvo i dodalo da se nekoliko bivših džihadista vratilo u BiH, ali je Ćufurović za sada jedini koji je izručen posle hapšenja u borbenim zonama. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Mediji u BiH preneli su da je on uhapšen u Siriji u septembru 2017. godine i da je prebačen u kamp kurdskih snaga na severu te zemlje.

Međunarodna kriminalistička policija (Interpol) raspisala je poternice sa 25 državljana BiH koji su se borili na strani Islamske države.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Optužnica protiv džihadiste

Izvor: B92, 15.Jul.2019

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv džihadiste Ibre Ćufurovića, koji je u aprilu vraćen u zemlju...Optužnica je, kako je navedeno, podignuta zbog "borbe u redovima Islamske države u Siriji"...Ćufurović (24) je u Siriji bio pod ratnim imenom Abu Kasim al Bosni, a BiH...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.