Tužila državu što joj je sin otišao u džihadiste

Izvor: B92, 09.Jun.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužila državu što joj je sin otišao u džihadiste

Jedna Francuskinja tužila je danas vladu što nije uspela da spreči njenog maloletnog sina da napusti zemlju i pridruži se džihadistima u Siriji.

Taj dečak, identifikovan samo kao "B", imao je 16 godina kada je sa još tri osobe iz grada Nice na jugu Francuske, 27. decembra 2013. godine otputovao, a da prethodno nije obavestio porodicu, javio je AFP.

On je nedavno preobraćen u islam, zemlju je napustio avionom, do Turske, a zatim kopnom došao u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriju.

Njegova majka, koja je nedavno s njim pričala telefonom, rekla je da se on i nadalje tamo nalazi.

Porodični advokat Samija Maktuf rekao je da je Turska postala uobičajena ruta za ulazak u Siriju.

"Policija je napravila veliku grešku...s obzirom da maloletni dečak nije imao pratnju odraslih. On je imao kartu u jednom pravcu za Tursku i bio je bez prtljaga", rekao je on.

Majka na sudu traži odštetu od francuske vlade u iznosu od 110.000 evra, za sebe i njenih ostalih troje dece.

"Nije u pitanju novac, ali želimo da dokažemo da je pričinjena greška. Odlazak maloletnika u džihad mora biti zaustavljen", rekao je Maktuf.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužba: Sin u džihadu, država kriva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2015

Jedna Francuskinja tužila je danas vladu što nije uspela da spreči njenog maloletnog sina da napusti zemlju i pridruži se džihadistima u Siriji...Taj dečak, identifikovan samo kao "B", imao je 16 godina kada je sa još tri osobe iz grada Nice na jugu Francuske, 27. decembra 2013. godine otputovao,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tužila Francusku što joj je sin otišao da se pridruži džihadistima

Izvor: Blic, 10.Jun.2015, 01:00

Jedna Francuskinja tužila je u utorak vladu što nije uspela da spreči njenog maloletnog sina da napusti zemlju i pridruži se džihadistima u Siriji...Taj dečak, identifikovan samo kao "B", imao je 16 godina kada je sa još tri osobe iz grada Nice na jugu Francuske, 27. decembra 2013. godine otputovao,...

Nastavak na Blic...

Tužila Francusku jer joj je sin otišao u džihadiste

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2015

Jedna Francuskinja tužila je vladu zato što nije uspela da spreči njenog maloletnog sina da napusti zemlju i pridruži se džihadistima u Siriji...Taj dečak, identifikovan samo kao "B", imao je 16 godina kada je 27. decembra 2013. godine otputovao, sa još tri osobe iz Nice, javio je AFP. On je nedavno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.