Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2015, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Licemerno ponašanje bogatih zemalja

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk žestoko je kritikovao bogate zemlje koje su prebacivale evropskim narodima što nisu prihvatili više izbeglica iz Sirije, a to ni sami nisu učinili.

Tusk je, u jučerašnjem obraćanju na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, takvo ponašanje nazvao licemernim.

"Mnoge zemlje koje su ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << prisutne bave se tim problemom na mnogo jednostavniji način, tačnije tako što uopšte ne dozvoljavaju migrantima i izbeglicama da uđu na njihove teritorije", istakao je Tusk.

Postoje i "druga mesta koja se mogu uporediti sa nama u smislu bogatstva", a koje su se nedavno suočile sa kritikama zbog politike prema izbeglicama tokom rastuće sirijske krize, naveo je Tusk, koji tom prilikom, kako je naveo AP, nije imenovao bogate zalivske zemlje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.