Turske snage prizemnile jermenski avion za Siriju

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turske snage prizemnile jermenski avion za Siriju

Jermenski avion sa humanitarnom pomoći za Siriju prinudno je sleteo danas na aerodrom "Erzurum" u istočnoj Turskoj zbog pregledanja tovara

Pretres aviona su počeli policija i vojska sa psima tragačima.

To je drugi put u poslednja meseca dana da su turske vlasti naredile proveru jermenskog aviona koji je leteo za Siriju.

Jermenski avion sa humanitarnom pomoći za Alep 15. oktobra morao je da sleti takođe na "Erzurum", ali je kasnije nastavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << put pošto su zvaničnici rekli da tokom pregleda aviona nije pronađen nikakav sumnjivi teret, podseća AFP.

Turski avioni su prošlog meseca primorali sirijski avion koji je leteo za Rusiju da sleti u Ankari zbog sumnjivog tovara.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan je tada rekao da se u teretnom avionu nalazi vojna oprema za sirijsko ministarstvo dobrane, ali Rusija je kazala da je u pitanju radar sa dve namene koji nije zabranjen međunarodnim poveljama.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.