Turska zatvorila pojedine granične prelaze sa Sirijom

Izvor: 24sata, 22.Sep.2014, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska zatvorila pojedine granične prelaze sa Sirijom

Turska je zatvorila pojedine granične prelaze sa Sirijom, nakon što je više od 70.000 kurdskih izbeglica ušlo u Tursku od petka.

Većina izbeglica je iz sirijskog grada Ajn el Arab, iz kojeg stanovništvo beži zbog straha da će džihadisti Islamske države izvršiti masakr, preneo je BBC.

Džihadisti su se približili tom pretežno kurdskom gradu, pošto su prethodnih dana zauzeli na desetine sela u području oko Ajn el Araba.

U nedelju su izbile demonstracije >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << solidarnosti Kurda sa turske strane granice.

Pojedini demonstranti bacali su kamenice na turske bezbednosne snage, a izveštaja o povredjenima, zasad, nema.

Turska je primila više od 847.000 izbeglica od početka pobune protiv režima sirijskog predsednika Bašara el Asada pre tri godine.

Novopridošle kurdske izbeglice smeštene su u prenatrpane škole, a Turska nastoji da se izbori sa problemom ogromnog priliva izbeglica.

SAD od avgusta sprovode vazdušne udare na položaje ekstremista u Iraku, a američki predsednik Barak Obama najavio je vazdušne napade na džihadiste u Siriji.

Međutim, vazdušni napadi na Islamsku državu u Siriji znatno su komplikovaniji, delimično zbog postojanja sirijskog jakog protiv-vazdušnog sistema odbrane kao i zbog činjenica da sirijski predsednik Bašar el Asad nije odobrio inostrane vazdušne udare, naveo je BBC.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska zatvorila deo granice ka Siriji

Izvor: Mondo, 22.Sep.2014

Turska je zatvorila pojedine granične prelaze sa Sirijom, nakon što je više od 70.000 kurdskih izbeglica ušlo u Tursku od petka...Većina izbeglica je iz sirijskog grada Ajn el Arab, iz kojeg stanovništvo beži zbog straha da će džihadisti Islamske države izvršiti masakr, preneo je BBC...Džihadisti...

Nastavak na Mondo...

STOP izbeglicama!

Izvor: Mondo, 22.Sep.2014

Turska je zatvorila pojedine granične prelaze sa Sirijom, nakon što je više od 70.000 kurdskih izbeglica ušlo u..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.