Turska uputila u Rusiju avion sa telom ubijenog pilota

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska uputila u Rusiju avion sa telom ubijenog pilota

Turska vlada je danas u Rusiju uputila avion sa telom pilota koji je ubijen kada su turske vazduhoplovne snage prošle nedelje oborile ruski vojni avion zbog toga što je, kako navode, povredio vazdušni prostor Turske na granici sa Sirijom.

Avion sa telom Olega Peškova je, krenuvši na specijalni let, napustio aerodrom u Ankari i uputio se ka Rusiji, prenela je turska drzavna agencija Anadolija, ne iznoseći više detalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Njegovo telo je proteklog vikenda prebačeno iz Sirije u južnu Tursku, a potom avionom u Ankaru.

U teškom incidentu koji se dogodio 24. novembra, dva pilota koja su se nalazila u ruskom avionu Su-24, nakon što su letelicu oborili turski lovci F-16, katapultirala su se i spustila padobranom na zemlju na sirijskoj strani granice.

Potpukovnik Peškov je ubijen u još nerazjašnjenim okolnostima, dok je drugi pilot Konstantin Murahtin, spasen nepovređen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.