Turska odobrila vojne operacije u Siriji

Izvor: NaDlanu.com, 04.Okt.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska odobrila vojne operacije u Siriji

ANKARA, 4. oktobra 2012. (Beta) - Turski parlament odobrio je u četvrtak vojne operacije u Siriji, javljaju turske televizije.

ANKARA, 4. oktobra 2012. (Beta) - Turski parlament odobrio je u četvrtak vojne operacije u Siriji, javljaju turske televizije.Predlog zakona koji odobrava vojne operacije u Siriji, usvojen je sa 320 glasova za i 129 glasova protiv na posebnoj sednici parlamenta koja je bila zatvorena za javnost.Pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana izjavio je da Ankara ne namerava da objavi rat Siriji.Turski zvaničnik izjavio je da artiljerijske napade Turske na sirijske mete i predloženi zakon o odobravanju vojne akcije treba shvatiti kao "upozorenje Siriji".Turska artiljerija je sinoć gadjala mete u Siriji, pošto su sirijske rakete prethodno pogodile turski granični grad Akčakale, pri čemu je poginulo pet civila.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.