Turska napala Siriju

Izvor: BKTV News, 04.Okt.2012, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska napala Siriju

Turska vojska otvorila je artiljerijsku vatru na ciljeve u Siriji i na taj način uzvratila na granatiranje turskog grada Akčakale, kada je poginulo pet osoba.
To je saopštio premijer Turske Redžep Erdogan.
U saopštenju se navodi da je artiljerija dejstvovala “na ciljeve u Siriji koji su utvrđeni radarskom analizom” i da je sve urađeno u skladu sa procedurom predviđenom za te situacije.
Odluka o napadu na ciljeve >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Siriji doneta je nakon što su poslepodne dve granate ispaljene sa teritorije Sirije pale na grad Akačkalu.
Pretpostavlja se da ih je ispalila sirijska vojska, koja je gađala položaje pobunjenika uz granicu sa Turskom. Pored pet poginulih, bilo je devet ranjenih osoba.
Zamenik turskog premijera Bulent Arinc izjavio je večeras da je teritorijalni integritet Turske u više navrata povređen povremenim incidentima na granici sa Sirijom, ali da je današnji artiljerijski napad bio “kap koja je prelila čašu”.
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je sirijsku vladu da poštuje teritorijalni integritet svojih suseda i upozorio da konflikt koji u Siriji traje već 18 meseci sve više nanosi štetu zemljama u regionu.
“Generalni sekretar poziva sirijsku vladu da u potpunosti uvažava teritorijalni integritet svojih suseda kao i da okonča nasilje prema sirijskom narodu”, navodi se u saopštenju Banove pres službe, prenosi Rojters.
“On poziva takođe sve strane da ublaže tenzije i otvore put ka mirnom rešenju sirijske krize”, dodaje se u saopštenju.
Ranije danas, pet osoba, među njima troje dece, poginule su, a najmanje devet je povređeno kada je minobacačka granata ispaljena sa sirijske teritorije pogodila kuću na jugoistoku Turske, javila je televizija “Si-En-En Turk” (CNN Turk) sa lica mesta.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska nastavila bombardovanje Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2012

Turska je rano jutros nastavila da bombarduje sirijski distrikt Tel Abjad, 10 kilometara unutar sirijske teritorije, od granice sa Turskom, nakon jučerašnjih obostranih napada, saopštili su danas sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu i turski bezbednosni izvor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Turska vlada traži da parlament odobri vojne operacije na teritoriji Sirije

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Okt.2012

Premijer Turske Redžep Erdogan sazvao je vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će se tražiti odobrenje za vojnu intervenciju u Siriji.

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.