Turska istražuje moguću upotrebu hemijskog oružja u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 01.Maj.2013, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska istražuje moguću upotrebu hemijskog oružja u Siriji

REJHANLI - Turska testira uzorke krvi pacijenata iz Sirije koji su prebačeni preko granice pre dva dana kako bi utvrdila da li su bili žrtve hemijskog napada, saopštili su danas turski zvaničnici. Uzorci krvi su poslati u Institut za forenzičku medicinu nakon što je nekoliko Sirijaca zbog problema sa disanjem primljeno u bolnicu u gradu Rejhanliju u provinciji Hataj duž sirijske granice. "Preduzimamo neophodne mere predostrožnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pošto smo primili nepotvrđenu informaciju o upotrebi hemijskog oružja", izjavio je gradonačelnik Rejhanlija Husein Sanverdi agenciji Rojters. Pacijenti su u ponedeljak prebačeni iz provincije Idlib na severu Sirije. Američki predsednik Barak Obama izjavio je juče da ima dokaza da je hemijsko oružje korišćeno tokom dvogodišnjeg rata u Siriji, ali da nije poznato kako, kada i ko ga je upotrebio. Vašington je u više navrata navodio da upotrebu hemijskog oružja u Siriji smatra "crvenom linijom", ali da je oprezan zbog lažnih obaveštajnih podataka kojima je opravdan rat u Iraku 2003, i da mu je potreban dokaz pre preduzimanja bilo kakve akcije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Turska istražuje upotrebu hemijskog oružja testiranjem krvi Sirijaca

Izvor: Blic, 02.Maj.2013, 00:36

Turska testira uzorke krvi pacijenata iz Sirije koji su prebačeni preko granice pre dva dana kako bi utvrdila da li su bili žrtve hemijskog napada, saopštili su danas turski zvaničnici...Uzorci krvi su poslati u Institut za forenzičku medicinu nakon što je nekoliko Sirijaca zbog problema sa disanjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.