Turska glavni «provodnik» za krijumčarenje nafte

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska glavni «provodnik» za krijumčarenje nafte

BAGDAD- Irački premijer Hajder al-Abadi rekao je danas da se većina nafte koja se proizvede na teritoriji Iraka i Sirije, koja je pod kontrolom "Islamske države", prokrijumčari kroz Tursku.

Na sastanku sa njemačkim ministrom spoljnih poslova Frank-Valterom Štajnmajerom, Abadi je rekao da je veoma važno prekinuti krijumčarenje nafte terorističkih bandi "Islamske države", čiji se najveći dio prebacuje preko Turske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Optužba iračkog premijera uslijedila je u vrijeme pojačanih tenzija Bagdada i Ankare, koja je rasporedila vojne snage na sjeveru Iraka prošle sedmice.

Irak je saopštio da ovo raspoređivanje predstavlja kršenje njenog suvereniteta i zaprijetio da će slučaj da iznese pred Savjet bezbjednosti UN ukoliko Turska ne povuče svoje snage.

Turska je odbacila optužbe da je umiješana u krijumčarenje nafte sa područja Sirije i Iraka koja su pod kontrolom "Islamske države".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Irak optužuje: Turska glavna za šverc nafte džihadista

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2015

Irački premijer Hajder al-Abadi rekao je u ponedeljak da se većina nafte koja se proizvede na teritoriji Iraka i Sirije, koja je pod kontrolom Islamske države, prokrijumčari kroz Tursku...Na sastanku sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Frank-Valterom Štajnmajerom, Abadi je rekao da je veoma...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.