Izvor: Southeast European Times, 28.Apr.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska delegacija putuje u Siriju

28/04/2011

ANKARA, Turska -- Premijer Redžep Tajip Erdogan upućuje u četvrtak (28. aprila) delegaciju u Siriju, u sklopu napora da doprinese reformama u toj zemlji. „Ne želimo autoritarni, totalitarni režim“ u Siriji, rekao je Erdogan. „Nadamo se da će se rapidno slediti proces demokratizacije. Naši predstavnici će izložiti neke naše pripreme“, rekao je on u sredu uveče.

U međuvremenu, američki podsekretar za pitanja terorizma i finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << obaveštajni rad Dejvid Koen izrazio je u sredu zabrinutost oko sve većih komercijalnih odnosa Turske sa Iranom. Njegova izjava usledila je posle dvodnevne posete Ankari, gde se sastao sa zvaničnicima vlade i bankarima. Koen je pozvao turske banke da ne posluju sa iranskim finansijskim institucijama koje se nalaze na crnoj listi, upozoravajući ih da se čuvaju iranskog iskorišćavanja i zloupotrebe finansijskih odnosa u svrhu podrške svojim naporima za širenje nuklearnog oružja. (Džumhurijet, Radikal, Turkije – 28.4.2011; Hurijet – 27.4.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.