Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Dvoje poginulih u sukobu policije i Kurda

Najmanje dva lica su poginula, a deset ih je ranjeno u sukobu policije i kurdskih militanata koji se danas dogodio na jugoistoku Turske, prenose lokalni izvori.

"Do sukoba je došlo jutros oko pet časova po lokalnom vremenu kada su policajci pokušali da uđu u nekoliko kvartova u gradu Silopi u provinciji Sirnak, na granici sa Irakom i Sirijom", prenosi agencija Dogan.

Mediji navode da su sukobi nastavljeni i tokom pre podneva.

Turske vlasti za sada nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << potvrdile informaciju o pogibiji dva lica.

Na jugoistoku Turske pojačani su sukobi od jula kada je Ankara počela da bombarduje položaje Radničke partije Kurdistana u Turskoj i u severnom delu Iraka, a kurdski pobunjenici krenuli sa serijom napada na turske snage bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo žrtve u sukobima turske policije i Kurda u Anadoliji

Izvor: Blic, 07.Avg.2015

Najmanje dva lica su poginula, a desetoro je ranjeno u sukobu policije i kurdskih militanata koji se danas dogodio na jugoistoku Turske..."Do sukoba je došlo jutros oko pet časova po lokalnom vremenu kada su policajci pokušali da uđu u nekoliko kvartova u gradu Silopi u provinciji Sirnak, na granici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.