Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Devet britanskih državljana uhapšeno pri pokušaju prelaska u Siriju

Turska vojska saopštila je danas da je devet britanskih državljana uhapšeno pri pokušaju da pređu u Siriju.

U saopštenju se navodi da su britanski državljani uhapšeni u provinciji Hataj, ali se ne navodi kada niti zašto su htjeli da pređu u Siriju.

Hiljade stranaca pridružilo se džihadistima "Islamske države" i ostalim radikalnim grupama u Siriji i Iraku, od kojih su mnogi prešli iz pravca Turske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Turska je kritikovana zbog loše kontrole svojih jugoistočnih granica, a ona je zauzvrat optužila evropske zemlje da ne čine ništa da spriječe džihadiste da napuštaju svoje matične zemlje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno 9 britanskih državljana

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Apr.2015

ISTANBUL - Turska vojska saopštila je da je 9 britanskih državljana uhapšeno pri pokušaju da pređu u Siriju...U saopštenju se navodi da su britanski državljani uhapšeni u provinciji Hataj, ali se ne navodi kada niti zašto su htjeli da pređu u Siriju...Hiljade stranaca pridružilo se džihadistima...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.