Turci jajima na pogrešan konzulat

Izvor: Studio B, 27.Nov.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci jajima na pogrešan konzulat

Grupa nacionalista okupila se večeras u centru Istanbula da bi demonstrirali protiv odluke Rusije da bombarduje Turkmene koji žive na severu Sirije, ali su umesto ruskog, napali holandski konzulat.

Kako prenosi Tudejs zaman, demonstranti su stigli do zgrade holandskog konzulata i, misleći da je ruski, zasuli su ga jajima.

"Ljuti turski demonstranti nas često zamene za naše susede u blizini, kao što je to slučaj večeras s bacanjem jaja", napisao je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Tviteru holandski ambasador u Istanbulu Robert Šudebom.

Protesti su usledili nakon što je premijer Turske Ahmet Davatoglu izjavio je da je danas uručio protest ambasadoru Rusije zbog napada na civilno stanovništvo na severu Sirije.

Ovo nije prvi put da nacionalisti u Turskoj pobrkaju svoje mete.

U julu su napali jedan kineski restoran zbog toga što Peking, kako smatraju, ugnjetava Ujgure, ali se ispostavilo da je njegov vlasnik bio Turčin, a menadžer Ujgur.

Drugi put su, dok su demonstrirali u Istanbulu, napali grupu turnista iz Južne Koreje, jer su mislili da se radi o Kinezima. 
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.