Trampove lepe i pametne rakete završile kod Putina: Sirija zarobila dva tomahavka i prosledila ih Rusima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampove "lepe i pametne" rakete završile kod Putina: Sirija zarobila dva "tomahavka" i prosledila ih Rusima

Projektile lansirala zapadna koalicija predvođena SAD

Sirija je predala Rusiji dve krstareće rakete "tomahavk" koje je 14. aprila na tu zemlju lansirala zapadna koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama.

Pročitajte i:

Pripadnici sirijske vojske pronašli su dve rakete koje nisu eksplodirale i još su u upotrebljivom stanju. One su predate ruskoj vojsci u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Siriji i poslate su avionom u Rusiju.

U pitanju je veliki ratni plen za Siriju, a posebno za Rusiju, koja u ovoj deceniji stavlja akcenat na proizvodnju protivraketnih i protivvazdušnih sistema.

Ruskoj vojsci je bilo i ranije poznato šta sve mogu da urade krstareće rakete "tomahavk", ali sada imaju dva "živa" primerka u rukama.

Podsećamo da je američki predsednik Donald Tramp pre napada na Siriju na Tviteru napisao kako će biti upotrebljene "lepe i pametne" rakete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) RUSKO TAJNO ORUŽJE BLOKIRALO TRAMPOVE RAKETE: Krasuha u Siriji dezorijentisala projektile

Izvor: Kurir, 20.Apr.2018, 08:30

Kao dokaz da tvrdnje Vašingtona da su sve njihove krstareće rakete prošle subote pogodile ciljeve u Siriji i da nije bilo oborenih, nisu istinite, Asadova vojska je predala Rusima dva neeksplodirana protivnička projektila.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.