Tim istražitelja u sredu u Dumi?

Izvor: RTS, 16.Apr.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim istražitelja u sredu u Dumi?

Stručnjaci Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) otputovaće u sredu u Dumu, izjavio je zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane i komandant ruskih odbrambenih snaga Igor Kirilov.
Nakon sastanka sa izvršnim savetom OZHO u Hagu, Igor Kirilov je rekao da predstavnici te organizacije, koji su već stigli u Siriju kako bi istražili navodni napad hemijskim oružjem, planiraju da posete Dumu 18. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aprila, prenosi Tas.

Kirilov je dodao i da će bezbednosne službe UN u utorak posetiti Dumu kako bi bili neka vrsta izvidnice.
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je ranije danas da tim istražitelja Organizacije za zabranu hemijskog oružja ne može da pristupi mestu navodnog hemijskog napada u Dumi, jer nemaju odgovarajuću dozvolu Ujedinjenih nacija.
UN su zatim demantovale Rjabkova, ističući da su pružili sve neophodne dozvole za istražni tim.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUTRA ŠALJU IZVIDNICU: Istražitelji OPCW u sredu u Dumi

Izvor: Kurir, 16.Apr.2018

Stručnjaci Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) otputovaće u sredu u Dumu, izjavio je danas zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane i komandant ruskih odbrambenih snaga Igor Kirilov.

Nastavak na Kurir...

Inspektori Organizacije za zabranu hemijskog oružja ušli u Dumu

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 15:37

Stručnjaci Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) ušli su u Dumu, javili su sirijski državni mediji. . Međunarodni inspektori OZHO-a stigli su proteklog vikenda u Siriju kako bi obišli mesto navodnog hemijskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.