Tilerson: Rusija snosi odgovornost za žrtve hemijskih napada u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson: Rusija snosi odgovornost za žrtve hemijskih napada u Siriji

Šef Stejt departmenta Reks Tilerson izjavio je da su sirijske vlasti prekjuče, navodno, upotrebile hemijsko oružje protiv civila u Istočnoj Guti, i za to odgovornost prebacio na Rusiju.

„Kako bi se razumelo šta taj gas može da uradi, dovoljno je pogledati Gutu u Siriji. Samo juče je više od 20 civila, uključujući decu, postalo žrtve napada hlorom“, rekao je Tilerson na sastanku.   

Kako je naveo Tilerson, „nedavni napadi u Guti izazivaju zabrinutost da režim Bašara el Asada može nastaviti sa upotrebom hemijskog oružja protiv svog naroda“.

„Ko god da je odgovoran za ove napade, na kraju Rusija snosi odgovornost za žrtve u Guti i mnogobrojne žrtve hemijskih napada među Sirijcima, koji se izvode od trenutka kad se Rusija uključila u situaciju u Siriji“, rekao je Tilerson na sastanku u Parizu po pitanju borbe protiv „nekažnjenog“ korišćenja hemijskog oružja.

SAD i još 28 zemalja pokrenule su u Parizu novi plan o boljem identifikovanju i kažnjavanju svakoga ko koristi hemijsko oružje.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.