TEŠKA RAZMENA VATRE IZMEĐU KURDA I TURAKA NA SEVERU SIRIJE: Snage lojalne Ankari nikako da krenu u nova osvajanja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2021, 23:03

TEŠKA RAZMENA VATRE IZMEĐU KURDA I TURAKA NA SEVERU SIRIJE: Snage lojalne Ankari nikako da krenu u nova osvajanja (VIDEO)

Puca se žestoko

Turske snage su 4. decembra obnovile svoje artiljerijske udare na položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) predvođenih Kurdima u severnoj Raki na severoistoku Sirije.

Prema novinskoj agenciji "Havar", granatairan je grad Ajn Isa, njegov izbeglički kamp, obližnje selo Saida i nekoliko položaja koji se nalaze duž strateškog autoputa M4. Glavna bolnica Ajn Ise i civilni kamion parkiran u blizini oštećeni su tokom granatiranja. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu prijavljeni nikakvi ljudski gubici.

Kao odgovor na granatiranje, SDF je gađao dva turska položaja, jedan severno od Ajn Ise i drugi severno od Saide. Dan ranije, turske snage su izvele slične artiljerijske udare na položaje SDF-a na severu Rake. Militanti koje podržava Turska takođe su napali položaje grupe u predgrađu Saide.

Turske snage očigledno pokušavaju da započnu eskalaciju u selima severne Rake, verovatno da bi opravdale operaciju protiv SDF-a. Poslednjih nekoliko meseci turska vojska i njeni saveznici militanti pripremali su se za pokretanje operacije velikih razmera protiv te grupe u severnoj i severoistočnoj Siriji, prema brojnim izveštajima.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.