TERORISTE ČEKA NEŠTO GORE OD PAKLA! STIŽU RUSI DA IH POKIDAJU: Velika bitka za slobodu Idliba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERORISTE ČEKA NEŠTO GORE OD PAKLA! STIŽU RUSI DA IH POKIDAJU: Velika bitka za slobodu Idliba!

Stotine ruskih trupa upućeno je u Idlib na severu Sirije, tvrdi ruski portal Lenta.Ru.

Prema portalu, stotine ruskih trupa koje su pripadale privatnim vojnim kooperantima Jevgenija Prigošina raspoređene su u Idlibu, uprkos pauzi u ofanzivnim operacijama.

- Plan je da grupe od po 50 ljudi, uz podršku ruske avijacije, učestvuju u uličnim borbama neophodnim za uklanjanje hiljada militanata povezanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Al-Kaidom - izvestio je Lenta.Ru .

Do sada je Sirijska arapska vojska (SAA) pauzirala sve ofanzivne operacije u Idlibu pošto se pridržavaju primirja koje su predložile ruske oružane snage.

Dok je sirijska vojska zaustavila svoju ofanzivu, nisu prestali artiljerijski udari na položaje Hajat Tahrir al-Šama u južnom i zapadnom Idlibu.

Sirijska vojska će verovatno nastaviti svoju ofanzivu ako Hajat Tahrir al-Šam ostane na prvoj liniji u Idlibu, pošto su odbili sve prethodne sporazume o prekidu vatre.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.