Sve češći slučajevi obolevanja dece migranata

Izvor: Radio 021, 16.Avg.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve češći slučajevi obolevanja dece migranata

Mediji već nekoliko dana izveštavaju o ogromnim gužvama koje nastaju prilikom pokušaja izbeglica iz Sirije da se ukrcaju u vozove koji ih iz Makedonije prevoze u Srbiju. Dolazi do međusobnog povređivanja, intervencija policije, a i sve češćih slučajeva obolevanja dece.

Mališani najčešće pate od povišene telesne temperature, dijareje i sunčanice. U međuvremenu, udruženje "Sačuvajmo bebe" pozvalo je građane da doniraju najpotrebnije stvari za bebe kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pomogli migrantima u parku kod Autobuske stanice u Beogradu.

Oni su danas pozvali građane da u nedelju, od 10 do 13 sati donesu pelene, vlažne maramice, kašice, odeću i igračke u Miksalište, koje se nalazi u Mostarskoj ulici broj 5.

Kako se navodi u saopštenju, u tom periodu lekari pedijatrijskog Doma zdravlja PED MEDIC pregledaće decu migrante. U saopštenju se navodi da će u nedelju od 18 sati članovi osam organizacija koje čine mrežu "Refugee Aid Serbia" početi akciju čišćenja parka kod Autobuske stanice.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.