Sukobi Asadovih protivnika, 50 mrtvih

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi Asadovih protivnika, 50 mrtvih

Više od 50 boraca poginulo je u okršaju rivalskih islamističkih pobunjeničkih grupa u istočnoj Siriji, saopštila je Opservatorija za ljudska prava.

Borbe su vođene oko grada Bukamala u naftom bogatoj provinciji Deir el Zur, nedaleko od granice sa Irakom, između pobunjenika iz Islamske države Iraka i Levanta, bliske Al Kaidi i Nusra Fronta, takođe povezanog sa tom terorističkom grupom, prenosi Beta.

Te dve grupe se već mesecima bore oko teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju su prethodno zajednički osvojili od snaga predsednika Bašara el Asada.

U odvojenom napadu, četiri tinejdžera su ubijena u vladinom bombardovanju gradića Rastana, severno od Homsa, saopštila je takođe Opservatorija.

Državna novinska agencija SANA prenela je da su u pobunjeničkoj minobacačkoj vatri na obodima Damaska poginula dva civila, dok je ranjeno njih sedam.

U Siriji od marta 2011. godine besni građanski rat, proizašao iz mirnih protesta zbog nezadovoljstva Asadovom vlašću, u kojem je do sada, prema aktivistima, poginulo više od 150.000 ljudi, a milioni su raseljeni.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirija: U okršaju pobunjenika grupa 50 poginulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2014, 10:13

Više od 50 boraca poginulo je danas u okršaju između rivalskih islamističkih pobunjeničkih grupa u istočnoj Siriji, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.