Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2016, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Suhojima" po svojoj teritoriji: Putin bombardovao Rusiju!

Posle okršaja sa teroristima u Siriji, ruski "suhoji 34" poslati su na mnogo mirotvorniju misiju - sprečavanje poplava, i to u svojoj zemlji. Avioni su dobili zadatak da bombama razbiju debele sante leda.

Su-34 jets strike huge ice-jam in northwest Russia to prevent flooding (VIDEO) pic.twitter.com/Z5Izl2z5DE— RT (@RT_com) April 19, 2016

Naime, oko 4.500 ljudi koji žive uz obalu reke Sukona u Vologda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << regiji trenutno se nalazi u opasnosti, nakon što je debeli led stvorio prirodnu branu koja sprečava reku da teče nizvodno.

Time je izazivano izlivanje reke iz korita, a kuće i životi stanovnika tog regiona su ugroženi.

Dva "suhoja" su u utorak preciznim raketama gađala ledenu branu, a prema rečima Vladimira Pučkova, ministra za vanredne situacije, pilotima je naređeno da postupak ponavljaju na svakih sat vremena, sve dok se led potpuno ne uništi.

On je dodao da je naredbu za uništavanje ledene brane izdao ruski predsednik Vladimir Putin lično.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.