Su-34 bombardovao rafineriju terorista u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Su-34 bombardovao rafineriju terorista u Siriji

Avion Su-34 izveo je udare po rafineriji na teritoriji pod kontrolom terorističke organizacije DAEŠ-a u sirijskoj provinciji Haseke, saopšteno je u informativnom centru za mirenje zaraćenih strana u Siriji.

„Avion Su-34 izveo je udare po nafto-prerađivačkom preduzeću koje se nalazi na teritoriji pod kontrolom DAEŠ-a u području naselja Ras el Ajn u provinciji Haseke“, navodi se u biltenu, objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane Rusije.

Kako se navodi, udari su izvedeni po rezervoarima sa naftom koji su se nalazili u sklopu preduzeća. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, za vreme bombardovanja iz stroja je izbačena tehnička oprema i došlo je do požara u skladištu naftnih derivata.

U ruskom vojnom resoru su saopštili da su tokom poslednja 24 časa militanti Nusra fronta iz raketnih sistema i minobacača otvarali vatru na stambene četvrti Alepa i naselje Handrat.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.