Stvoreni uslovi za potpuno uništenje Islamske države u Palmiri

Izvor: Vostok.rs, 18.Mar.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stvoreni uslovi za potpuno uništenje Islamske države u Palmiri

Sirijska regularna armija - nakon što su njeni borci posle višednevnih borbi ušli na teritoriju antičke Palmire - konačno je u prilici da potpuno opkoli i dotuče snage terorista.

Kako prenosi televizija Al-Majadin, vladine snage su - uz podršku odreda Hezbolaha - od terorista očistile veliki deo strateški važne auto-magistrale koja povezuje Palmiru sa Deir- ez-Zorom. Tako je islamiste u Palmiri odsekla od glavnih snaga koje se nalaze u Raki i oko Eufrata.

Borbe se vode na prilazima Palmiri. Na teritoriji „muzejskog kompleksa Palmira“.

Obe strane imaju gubitke.

Državna agencija SANA objavila je da su „bande islamista“ prethodno uništene na visovima El-Hajal i Et-Tar koji dominiraju nad ovom oazom u Sirijskoj pustinji. To je vladinim snagama omogućilo da počnu da gone protivnika u klancima Vadi-Zakara i El-Bajaratu zapadno od Palmire.

Po „bandama islamista“ udare nanose i helikopteri.

Načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga RF - general Sergej Rudskoj - ocenio je da su „stvoreni uslovi za potpuno opkoljavanje i uništenje bojovnika Islamske države u Palmiri. Opkoljeni nemaju više odakle da dobiju municiju, niti bilo šta drugo“.

Rudskoj je saopštio da ruski borbeni avioni dnevno - da bi podržali operaciju oslobađanja Palmire - izvedu po 20-25 udara po položajima terorista.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.