Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studija: Islamska država izgubila 22 odsto teritorije

Džihadisti iz Islamske države izgubili su 22 odsto teritorije koju su zauzeli u Siriji i Iraku od 1. januara 2015. do 14. marta 2016. godine, saopštio je danas specijalizovani institut IHS Džejns sa sedištem u Londonu.

"Rat se okreće protiv Islamske države. Od 1. januara 2015. do 15. decembra 2015, džihadisti su izgubili 14 odsto teritorije", izjavio je predstavnik instituta Kolamb Strek, stručnjak za Bliski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << istok.Prema njegovim rečima, u poslednja tri meseca Islamska država je izgubila osam odsto teritorije koju je kontrolisala od 1. januara 2015. godine.

Londonski ogranak američkog instituta se oslanja na podatke s društvenih mreža i izvora u Siriji i Iraku.

IHS je naveo da Islamske država trenutno kontroliše 73.440 kvadratnih kilometara teritorije u Siriji i Iraku.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je u ponedeljak povlačenje najvećeg dela ruskih vojnika iz Sirije, navodeći da su ciljevi misije ispunjeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država izgubila 22 odsto teritorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2016

Islamska država je izgubila 22 odsto teritorije koju je držala početkom 2015. godine, naveli su vojni analitičari IHS Džejns centra koji prati sukobe...Kako se navodi, džihadisti su prošle godine izgubili 14 odsto terirtorije, a ove godine još osam odsto...Prema navodima centra, Islamska država...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DŽIHADISTI GUBE TERITORIJE: Ostali bez oblasti u Siriji i Iraku, cilj im je kalifat na pragu Evrope

Izvor: Kurir, 16.Mar.2016

Islamska država je između 1. januara 2015. i 14. marta 2016. izgubila 22 odsto teritorija koje je kontrolisala u Siriji i u Iraku, objavio je specijalizovani institut IHS Jane's sa sedištem u Londonu..."Rat se okreće na štetu Islamske države. Između 1. januara i 15. decembra 2015.  godine Islamska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.