Stotine uhapšenih aktivista u Siriji

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine uhapšenih aktivista u Siriji

Sirijske bezbednosne snage uhapsile su danas stotine aktivista i antivladinih demonstranata u Homsu, obalskom gradu Banijasu, nekim predgradjima prestonice Damaska i selima oko južnog grada Dare, u kojoj je pre sedam nedelja i izbila pobuna protiv režima predsednika Bašara Asada.

Bezbednosne snage išle su od kuće do kuće i hapsile ljude.

Prema rečima direktora Sirijske organizacije za praćenje ljudskih prava Ramija Abdul-Rahmana, više od 250 ljudi je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uhapšeno u Banijasu, u kome se nalaze dve sirijske naftne rafinerije.

Medju uhapšenima se nalazi i vodeći organizator demonstracija, a uhapšen je i nećak bivšeg potpredsednika Abdul-Halima Hadama, koji živi u izgnanstvu od 2005. odakle je pozvao na zbacivanje režima.

Za koga rade srpski kriminalci?(FOTO)

Sirija: Snage bezbednosti ušle u Homs

Sirija: Živim zidom pred tenkove

U Banijasu od ranog popodneva žene demonstriraju, zahtevajući da budu oslobodjeni uhapšeni muškarci koje vlasti drže na gradskom fudbalskom stadionu, rekao je Abdul-Rahman.

Prema rečima njega i drugih aktivista, sporadična pušcana paljba može se čuti u predgradju Damaska Madamijehu, a snage režima su se danas ponovo rasporedile u prestonici, nakon jučerašnjeg povlačenja, zatvorivši sve puteve koji vode u grad.

Asad je rasporedio vojsku i tenkove u pokušaju da skrši traži okončanje 40-godišnjeg režima njegove porodice.

Kao dokaz da njegov režim neće odstupiti, svedoče i danas objavljeni Asadovi komentari da će "tekuća kriza u Siriji biti prevazidjena, kao i da će proces administrativnih, političkih i medijskih reformi biti nastavljen".

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.