Izvor: RTS, 25.Avg.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine džihadista spremno za napade u Evropi

Stotine džihadista koji su se vratili iz Sirije ili Iraka pripremaju napade u Evropi, upozoravaju obaveštajne službe.
Antiteroristički bezbednosni izvori u Španiji navode da je reč o džihadistima koji žive u Evropi i kojih, kako procenjuju, ima oko 800, prenosi Tanjug.

Njih je prethodno regrutovala Islamska država ili grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bliske Al Kaidi, i sada čekaju naređenje da izvedu terorističke napade, prenosi britanski Tajms.
Veruje se da je među njima oko 350 Britanaca koji su se vratili sa teritorija pod kontrolom Islamske države.
"Ovi ljudi nisu dobro trenirani, ali su zatrovani i spremni na sve. Kad su jednom indoktrinirani, dobijaju minimum treninga", kaže neimenovani bezbednosni izvor u Španiji za britanski list.
Bezbednosne službe prate sva njihova kretanja, ali nekima se izgubio trag.
U petak je naoružani muškarac, identifikovan kao 25-godišnji Marokanac Ajub el Kazani koji ima veze sa "radikalnim islamističkim pokretom" i koji je poznat obaveštajnim službama tri zemlje, pokušao da u brzom vozu u Francuskoj izvede napad širih razmera, ali su ga putnici savladali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.