Stiže humanitarna pomoć u opkoljene oblasti

Izvor: Akter, 17.Feb.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže humanitarna pomoć u opkoljene oblasti

Konvoj od 35 kamiona humanitarne pomoći ušao je u opkoljenu oblast Mudamija Al Šam u predgrađu Damaska, javila je sirijska državna televizija

Sirijski Crveni krst je ranije objavio da je najmanje 100 kamiona humanitarne pomoći spremno za opkoljene oblasti, preneo je Rojters.

Ujedinjene nacije su juče saopštile da je vlada u Damasku odobrila pristup okupiranim oblastima za isporuku humanitarne pomoći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Među sedam oblasti u koje bi trebalo da stigne humanitarna pomoć je i Madaja, mesto gde su ljudi umirali od gladi, navodi BBC.

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je u Damasku da sirijska vlada predsednika Bašara al Asada ima obavezu da dozvoli agenciji UN isporuku humanitarne pomoći svim Sirijcima.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Sirija:Stiže humanitarna pomoć u opkoljene oblasti

Izvor: B92, 17.Feb.2016

Damask -- Konvoj od 35 kamiona humanitarne pomoći ušao je u opkoljenu oblast Mudamija Al Šam u predgrađu Damaska, javila je sirijska državna televizija...Sirijski Crveni krst je ranije objavio da je najmanje 100 kamiona humanitarne pomoći spremno za opkoljene oblasti, preneo je Rojters...Ujedinjene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.