Stejt department: SAD stalno na vezi sa ruskim vojnim vrhom kako bi se izbegli potencijalni konflikti u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: SAD stalno na vezi sa ruskim vojnim vrhom kako bi se izbegli potencijalni konflikti u Siriji

SAD se konsultuju sa Rusijom o situaciji u sirijskom Manbidžu, odakle se planira povlačenje kurdskih snaga kako bi se izbegli sukobi sa turskom vojskom, izjavio je neimenovani predstavnik Stejt departmenta, prenose mediji.

Kako je rekao, SAD su stalno na vezi sa ruskim vojnim vrhom kako bi se izbegli potencijalni konflikti – pojedine granice južno od Manbidža i dalje su stabilne, samim tim Amerika nastoji da tako i ostane.

Prema njegovim rečima, i Turska je pokrenula konsultacije sa Rusijom o istom pitanju.

Prethodno je saopšteno da su Turska i SAD postigle dogovor o planu za povlačenje pripadnika kurdskih Narodnih zaštitnih jedinica iz sirijskog grada Manbidža, u roku od mesec dana od potpisivanja konačne verzije plana.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.