Izvor: TangoSix.rs, 07.Okt.2016, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalno izdanje Aeromagazina – “Ruska avijacija u Siriji“

Nakon privremenog zamrzavanja aktivnosti redakcije našeg jedinog vazduhoplovnog časopisa Aeromagazin koji je prestao da izlazi maja prošle godine kada je objavljen poslednji 100-ti broj, iz štampe se u avgustu pojavilo njegovo specijalno izdanje ’’Ruska avijacija u Siriji’’. Autori ovog dela su vojni pilot i publicista Slaviša Vlačić i vojno-politički komentator i publicista Aleksandar Radić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << />Knjiga predstavlja pregled vazduhoplovne tehnike koju u Siriji već više od godinu dana koriste ruske Vazdušno-kosmičke snage (VKS). Pregledi sadrže kratku istoriju aviona ili helikoptera, njihove taktičko-tehničke podatke, pojedine zanimljivosti vezane za dati vazduhoplov i njihovu upotrebu u Siriji. Tekst je propraćen autorizovanim kolor fotografijama koje su nastale u Siriji a dobijene su zahvaljujući agenciji Sputnjik.
U predgovoru knjige je hronološki i vrlo sistematično opisana ruska vojna intervencija, razlozi pokretanja, načini izvođenja, ciljevi, kao i dosadašnji rezultati. Obrađeni su gotovo svi tipovi aviona i helikoptera koji su stacionirani u Siriji kao i oni koji se upotrebljavaju iz baza u Rusiji.
Prikazani su taktički bombarderi Su-24 i Su-34, zatim jurišnik Su-25, višenamenski borbeni avioni Su-30SM i Su-35S, srednji bombarder Tu-22M, strategijski bombarderi Tu-95 i Tu-160, avioni za elektronsko ratovanje Il-20M i Tu-214R, teški transporteri An-124 i Il-76, putnički avioni Tu-154 i Il-62 a tu su i srednji višenamenski helikopteri Mi-8, desantno-jurišni Mi-24 i borbeni Mi-28 i Ka-52.
Specijalno izdanje ’’Ruska avijacija u Siriji’’ ima 82 strane, format izdanja je B5 i ima isključivo kolor fotografije. Cena knjige je 770 dinara (za inostranstvo 10 evra) sa uračunatim troškovima slanja a može se naručiti na sajtu Aeromagazina.
The post Specijalno izdanje Aeromagazina – “Ruska avijacija u Siriji“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.