Spasen sirijski pilot

Izvor: Vostok.rs, 19.Jun.2017, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasen sirijski pilot

Vojnici sirijskih snaga spasili su pilota oborenog aviona sirijske avijacije pukovnika Alija Faheda, rekao je za Sputnjik informisani izvor sa lica mesta.

U nedelju uveče koalicija koju predvode SAD oborile su lovac sirijskog vazduhoplovstva. Komanda koalicije objasnila je svoje postupke činjenicom da je Su-22 navodno bacao bombe na opozicionie snage u oblasti Rake.

„Vojnici generala Suhejla El Hasana pronašli su i spasili pilota oborenog aviona. Sada se pukovnik Fahed nalazi u bolnici i njegov život nije u opasnosti“, rekao je izvor.

On je dodao da je su oborenog pilota pronašli na oko 30 kilometara južno od Rake. Operacija spasavanja bila je komplikovana zbog činjenice da je mesto prizemljenja pilota bilo veoma blizu položaja militanata DAEŠ-a, koji su takođe tražili pilota.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.