Šojgu: U Siriji izvedeno više od 40.000 borbenih misija

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: U Siriji izvedeno više od 40.000 borbenih misija

Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije tokom sirijske kampanje su izvršile više od 40.000 borbenih misija, uključujući i preko 21.000 noćnih misija, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Tokom bojevih dejstava uništeno je oko 122.000 terorističkih objekata, a većina militanata je likvidirana", rekao je on, govoreći danas na petom sastanku ministara odbrane ASEAN-a i dijaloga (SMOA Plus).

"U Siriji smo stekli bogato borbeno iskustvo, koje smo spremni da podelimo", dodao je on.

Šojgu je rekao da se mirni život aktivno obnavlja u Siriji.

"Kao rezultat svrsishodnog rada ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana, više od dve i po hiljade naselja širom zemlje pridružilo se procesu pomirenja", rekao je on.

Šojgu je naglasio da se posebna pažnja posvećuje rešavanju humanitarnih problema u Siriji i povratku izbeglica u njihove domove.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.