Šojgu: Ruske snage u Siriji zaštićene

Izvor: Vostok.rs, 16.Nov.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Ruske snage u Siriji zaštićene

Ruski predsednik Vladimir Putin je dao zadatak da se Oružane snage Rusije u Siriji štite iz vazduha.

„Zamolio sam Vas i Generalštab da pouzdano zaštitite punkt za snabdevanje u Tartusu i bazu Hmejmim i iz vazduha i sa mora. Šta je preduzeto po tom pitanju?“, pitao je Putin ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Šojgu je preneo ruskom predsedniku da je Ministarstvo veoma mnogo radilo na „organizaciji ešalonskog sistema odbrane“. Između ostalog, on je pomenuo sistem S-400 i sedam sistema S-300, kao i komplekse „Bastion“.

„Kod nas, kao što znate, odavno radi sistem S-400. Osim toga, mi smo dodali sistem S-300 kako bi se zatvorio morski deo, praktično do Kipra. Osim toga, tamo su postavljeni i obalski kompleksi ’Bastion‘, koji su praktično zatvarali čitavu obalu i sada smo sa tim kompleksima u stanju da pogađamo kako ciljeve na moru, tako i na kopnu“, rekao je Šojgu, dodavši da se radi o rastojanju od 350 kilometara na moru i skoro 450 kilometara na kopnu.

Šojgu je u razgovoru sa ruskim predsednikom dodao da su niskoleteći ciljevi su pokriveni kompleksima „Pancir“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.