Šojgu: Nećemo učestvovati u kopnenoj operaciji u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Nećemo učestvovati u kopnenoj operaciji u Siriji

17.12.2015. -

Ministar odbrane Rusije isključio je svaku mogućnost učešća ruske vojske u kopnenoj operaciji u Siriji.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom „vladinog sata“ u Državnoj dumi izjavio je da je isključena mogućnost kopnene operacije Rusije u Siriji, saopštio je šef komiteta Državne dume za odbranu Vladmir Komojedov nakon zatvorene sednice.

„To je isključeno“, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je Komojedov novinarima.

„Mi ne želimo da govorimo o kopnenoj operaciji u Siriji. On je naveo da kopnenu operaciju treba da vodi sirijska vojska jer bez kopnenog dela ne može se rešiti ni jedan zadatak, ne može se ustanoviti granica".

„Potrebno je da cipele, čizme vojnika dođu na granicu i postave tamo granični stub i sirijski vojnici idu. Mi pomažemo i stvaramo povoljne uslove za ofanzivu sirijske vojske aktuelne Vlade. Naše oružane kopnene snage neće učestvovati ni u kojoj formi“, dodao je Komojedov.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin: Ukinuti zonu slobodne trgovine sa Ukrajinom

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2015

17.12.2015. -..Zakon o prestanku važenja Sporazuma o zoni slobodne trgovine između Rusije i Ukrajine razmatraće Državna duma 22. decembra...Predsednik Rusije Vladimir Putin podneo je Državnoj dumi zakon o prestanku važenja Sporazuma o zoni slobodne trgovine sa Ukrajinom. Donji dom Državne dume...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.