Snimak hladnokrvnog smaknuća trojice zarobljenika u Siriji (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimak hladnokrvnog smaknuća trojice zarobljenika u Siriji (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Borci grupe Al Nusra Front povezane sa Al Kaidom izvršili su egzekuciju nad trojicom zarobljenika, koje optužuju za učešće u masakrima snaga predsednika Bašara al Asada. Na internetu se pojavio i veoma uznemirujuć snimak ovog smaknuća.

PAŽNJA Upozoravamo čitaoce da ovaj tekst sadrži veoma dramatičan video snimak i fotografije koje bi mogle da uznemire osetljive čitaoce

Na snimku se vidi kako muškarac sa fantomkom na glavi puca u potiljak muškarcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji pred njim kleče vezanih očiju.

- Šerijatski sud za istočni region u Deir al-Zoru osudio je na smrt ove otpadnike koji su počinili zločine nad našom braćom i porodicama u Siriji - rekao je egzekutor.

Prema njegovim rečima, egzekucije su osveta za masakr u priobalnom gradiću Baida, pre dve nedelje, kada je ubijeno najmanje 50 civila, medju kojima su bila i deca.

Ekstremni islamisti sa mahali crnim zastavama i uzvikivali "Bog je veliki" posle svakog pucnja, a ubica bi u neke žrtve ispljivao više metaka kako bi bio siguran da su mrtvi.

U poslednje vreme sve češće se pojavljuju video snimci egzekucija i mučenja tokom sirijskog sukoba koji ulazi u treću godinu, a u kome je, kako navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava, do sada poginulo više od 94.000 ljudi.

Gnusan video snimak, na kome jedan pobunjenik vadi jetru i srce iz tela vojnika i jede, šokirao je nedavno javnost i bacio je novo svetlo na optužbe da je opozicija odgovorna za ratne zločine.

Visoki komesar UN za ljudska prava Navi Pilaj zatražila je istragu o rastućem broju optužbi za torturu, egzekucije i druge vrste zločina pobunjenika, a Slobodna sirijska armija najavila je da će kazniti sve one koji su počinili zločine.

VIDEO > Egzekucija trojice zarobljenika u Siriji (Upozoravamo čitace da je snimak veoma nasilan i da se ne preporučuje osetljivim osobama):

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.