Skrivena kamera otkriva: Ovako izgleda život po ISIS-ovim pravilima

Izvor: Blic, 25.Sep.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skrivena kamera otkriva: Ovako izgleda život po ISIS-ovim pravilima

Snimak kamerom sakrivenom ispod nikaba jedne žene pruža redak uvid u život u srcu samoproglašene Islamske Države. Zabeležen je u sirijskom gradu Raki, koji su islamisti u martu proglasili njenom prestonicom.

Žena koja ga je snimila prinuđena je da nosi tradicionalnu islamsku odeću, koja prekriva telo i celo lice, izuzev očiju. Ovakav način oblačenja propisuje šerijatsko pravo, koje su nametnuli pripadnici militantne grupe Islamska država (ISIS, ili ISIL), pošto su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom krvavog pohoda zaposeli široke oblasti u Iraku i Siriji.

Po celom gradu, oko 160 kilometara od Alepa, najvećeg grada u Siriji, paradiraju muškarci naoružani “kalašnjikovima”. Muškarci, međutim, nisu jedini koji oružjem brane novonastalu vlast. Na snimku se može videti i žena u nikabu koja, s puškom o ramenu, vodi decu u park.

U jednom trenutku vidimo naoružanog muškarca koji iz kola dozive ženu koja snima da dođe i upozorava je da treba “pristojnije da se ponaša” u javnosti. Njen greh: vidi joj se lice, što islam - u tumačenju ekstremista - zabranjuje.

Ona mu se izvinjava zato što joj je veo providan, a on joj odgovara: “Vodite računa da ste pokriveni. Bog voli kada su žene pokrivene.”

Prilog emitovan na francuskoj televiziji otkriva da u Raki nema muzike, niti zabave, i da su svi obavezni da se mole u određeno vreme.

Još jedna scena: u internet-kafeu okupilo se 150 žena, koje su odlučile da napuste Francusku da bi živele u Islamskoj Državi. Jedna od njih na francuskom jeziku razgovara sa svojom majkom u Francuskoj:

“Ne vraćam se, mama. Kažem ti jasno i glasno. Utuvi sebi u glavu da se ne vraćam. Nisam rizikovala da dođem ovamo da bih se vratila u Francusku. Ne želim da se vratim, jer mi je ovde dobro. Od plakanja i straha nema ništa”, kaže ona.

VIDEO> Ovo je život po pravilima ISIS-a:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U SAMOM SRCU PAKLA: Evo kako izgleda život džihadista Islamske države! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Sep.2014

Jedna Sirijka uspela je da pod burku sakrije kameru kojom je snimala ulice grada Rake koji je u rukama džihadista Islamske države. Pogledajte ovu potresnu i strašnu reportažu o svetskoj opasnosti broj 1..Jedna Sirijka je skrivenom kamerom snimila svakodnevicu u gradu Raki koji je pod kontrolom ozloglašene...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.