Sirijski pobunjenik snimao ubijanje nenaoružanih pobunjenika (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 02.Dec.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenik snimao ubijanje nenaoružanih pobunjenika (VIDEO)

Na Internetu se pojavio snimak koji je, kako izgleda, snimio sirijski pobunjenik dok je ubijao deset nenaoružanih zatvorenika, tako što je postavio kameru uz cev puške.

"Kunem se da smo miroljubivi", kaže jedan od njih u kameru koju je držao napadač. Zatim, ustaje da moli pobunjenike za milost. Dok se približava pobunjeniku koji se ne vidi na snimku čuje se hitac i on se vraća držeći krvavu ruku."Bog je veliki. Džabat >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << al-Nusra", kaže pobunjenik ubica, aludirajući na tajnoviti al-Nusra front, islamističku pobunjeničku jedinicu povezanu sa Al Kaidom koja je preuzela odgovornost za nekoliko samoubilačkih napada širom zemlje."Hjuman rajts voč" je saopštio da vodi istragu o snimku, ali da još ne može da potvrdi njegovu verodostojnost.Pobuna u Siriji je počela mirnim protestima koje je vojska pokušala da suzbije i prerasla je u građanski rat kome su se pridružili strani džihadisti, vojni dezerteri i naoružani civili.Od početka pobune protiv predsednika Bašara Asada pre 20 meseci poginulo je 40.000 ljudi. Organizacije za ljudska prava optužuju i pobunjenike i vladine snage za ratne zločine uključujući egzekucije i mučenje. Još uvek se ispituje verodostojnost video klipa koji zaista deluje uznemiravajuće. Izvor: Kurir

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.