Sirijski pobunjenici zauzeli grad kod granice s Turskom

Izvor: Blic, 06.Okt.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici zauzeli grad kod granice s Turskom

U današnjem sukobu sirijske vojske i pobunjenika poginulo je 40 vojnika i devet pobunjenika, u borbi u kojoj su pobunjenici zauzeli grad Hirbat el-Džoz, u pokrajini Idlib, u blizini granice s Turskom, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

"Borbe u Hirbat el-Džozu završile su se tako što su pripadnici pobunjeničkih brigada preuzeli kontrolu nad tom oblasti", navodi se u saopštenju organizacije sa sedištem u Londonu.

Sukobi su trajali najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 12 sati i u njima je poginulo 40 vojnika i devetorica pobunjenika, dodaje se u saopštenju koje prenosi Frans pres.

Ranije danas, pripadnici sirijske vojske u Alepu su ubili četiri turska državljanina koja su borila u redovima pobunjenika, javili su danas lokalni mediji.

Sirijske snage su u Bustan al-Kasru, na zapadu zemlje, uništile dva vozila sa minobacačima i sedam putničkih automobila u kojima su se nalazili pobunjenici.

Među njima su, kako su navodi, bila četiri turska državljanina.

Turska vojska je i danas uzvratila na granatiranje njene teritorije iz pravca Sirije.

Sirijska granata pogodila je jutros pogranično tursko selo Guveči, u provinciji Hatej. U napadu nije bilo žrtava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.