Sirijski pobunjenici prelaze na taktiku dugotrajnog rata

Izvor: Vostok.rs, 19.Mar.2012, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici prelaze na taktiku dugotrajnog rata

19.03.2012. -

Sirijsk i pobunjenici menjaju strategiju, počinje dugotrajni rat sa regularnom armijom.

Posle pada prošle nedelje grada Idlib, glavnog uporišta pobunjenika, postalo je jasno da se događaji u Siriji neće razvijati ni po egipatskom, ni po tunižanskom scenariju.

Stručnjaci smatraju da sirijski pobunjenici prelaze na taktiku atentata i napada iz zasede, i postaje sve više islamizirana, a među njenim članovima jača ekstremizam.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef Crvenog krsta dolazi u Moskvu

Izvor: Vostok.rs, 19.Mar.2012

19.03.2012. -..Predsednik Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Jakob Kelenberger će u ponedeljak doputovati u Moskvu da razgovara o humanitarnoj situaciji u Siriji. „Kelenberger će otputovati u jednodnevnu posetu Moskvi i razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom", - stoji u...

Nastavak na Vostok.rs...

SAD nastavlja trgovinski rat sa Kinom

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2012, 10:08

20.03.2012. -..Američki predsednik Barak Obama je pronašao još jedan razlog za trgovinski rata sa Kinom. U ovom trenutku su aktuelni suviše jeftini kineski solarni paneli koji se uvoze u SAD. Američko ministarstvo finansija je izvestilo da će sredinom maja bići objavljena odluka o visini uvoznih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.