Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici oborili ruski suhoj, zarobljen pilot

DAMASK - Ruski borbeni avion "suhoj 25" oboren je iznad oblasti Idlib na sjeveru Sirije koju pod kontrolom drže pobunjenici.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da se pilot katapultirao prije pada i da je zarobljen.

Na video-snimku postavljenom na društvenim medijima vidi se kad je avion pogođen, a na drugom je zapaljena olupina na zemlji.

Sudbina pilota još nije potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << niti koja je grupa oborila avion i izvršila zarobljavanje.

U provinciji Idlib aktivne su brojne pobunjeničke grupacije, uključujući Hajat Tahrir al Šam povezan sa Al Kaidom.

#URGENT:

Video shows the burning Russian warplane: pic.twitter.com/yDtjttxN71
Pogledaj vesti o: Oboren ruski avion

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

RUSKI PILOT UBIJEN U SIRIJI Militanti oborili "suhoj" na severu zemlje (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Feb.2018

Ruski borbeni avion "suhoj 25" oboren je iznad oblasti Idlib na severu Sirije koju pod kontrolom drže pobunjenici...Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da se pilot katapultirao pre pada i da je zarobljen, ali je te navode je demantovalo rusko Ministarstvo odbrane koje je navelo da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.