Sirijski pobunjenici izveli lažno pogubljenje džihadista

Izvor: RTS, 09.Dec.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici izveli lažno pogubljenje džihadista

Grupa sirijskih pobunjenika koji sebe nazivaju "Front Levanta" objavila je video-snimak lažnog pogubljenja terorista Islamske države u kojem su želeli svetu da pokažu da nisu svi u Siriji divljaci i ubice.
Čitav snimak veoma je nalik brutalnim snimcima koje inače objavljuje Islamska država.

Snimak je nazvan "Muslimani nisu kriminalci", a objavio ju je "Front Levanta" koji se istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bori protiv ID, ali i protiv vojske režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.
Pobunjenici su najpre naterali pripadnike ID da obuku narandžasta odela i kleknu, a nakon toga su maskirani Sirijci repetirali pištolje i nanišanili glave devetorice terorista, prenosi Jutarnji list.
Kada se očekivala sigurna egzekucija, dogodilo se nešto na prvi pogled nezamislivo pošto su pobunjenici skinuli fantomke i pištolje odložili u futrolu.
Zatim se odnekud pojavio i čovek u beloj muslimanskoj odeći koji je poručio džihadistima ID - ovo nije naša politika, mi nismo zli.
On je nakon toga naredio da se zarobljeni teroristi ID vrate u zatvor.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.