Sirijski pobunjenici granatirali rusku ambasadu

Izvor: Studio B, 13.Okt.2015, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici granatirali rusku ambasadu

Dve granate koje su ispalili sirijski pobunjenici, pale su na teritoriju ruske ambasade u Siriji, ali niko nije povređen, izjavio je prvi seketar amabasade Eldar Kurbanov.

Sirijski pobunjenici su granate ispalili na ambasadu u jutarnjim satima, kada se ispred okupilo oko 300 pristalica vlade predsednika Bašara Asada kako bi izrazili zahvalnost Moskvi zbog intervencije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Siriji, kazao je Kurbanov za TAS S.

On je dodao da nema informacija o tome da li je otvarana vatra na demonstrante.

Svedoci su rekli za agenciju Rojters da su granate izgleda pale u zatvoreni park oko ambasade, ali da nisu pogodile zgrade.

AFP je javio da su okupljeni mahali ruskim zastavama i nosili velike slike ruskog predsednika Vladimira Putina.

Posmatrači Organizacije za ljudska prava rekli su da su projektili ispaljeni iz istočnog predgrađa, u kojem su utvrđenja islamističkih pobunjenika.

Ruska ambasada je bila i ranije napadana raketama. Jedan od napada bio je 21. septembra, devet dana pre početka ruskih vazdušnih udara u Siriji.

U maju je jedna osoba preminula od granata koje su pale u blizini, a druge tri su ranjene u aprilu, kada su granate pale unutar komleksa ambasade.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.