Sirijski pobunjenci tvrde da su napali rusku bazu u Siriji

Izvor: Blic, 19.Sep.2015, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenci tvrde da su napali rusku bazu u Siriji

Jedna od uticajnih pobunjeničkih grupa u Siriji tvrdi da je ispalila nekoliko raketa na aerodrom Basel, koji navodno koriste ruski vojnici.

U video snimku postavljenom u petak na Internet, pripadnici Armije islama, uputili su upozorenje Rusima da neće uživati u miru u Siriji.

Borci su zatim snimljeni kako postavljaju i lansiraju više raketa iz planinskog područja u pravcu aerodroma, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Početkom sedmice, novi satelitski snimci pokazali su dolazak ruskih tenkova, oklopnih vozila i druge vojne opreme u vazduhoplovnu bazu u sirijskoj provinciji Latakija, što ide u prilog izveštajima američkih, izraelskih i drugih zvaničnika o gomilanju ruske vojske u Siriji.

Na snimcima se vidi i nova konstrukcija, uključujući pistu koja se gradi u bazi unutar Medjunarodnog aerodroma Basel Asad.

Rusija kaže da je njeno vojno angažovanje u Siriji u vezi sa borbom protiv ekstremističke grupe Islamska država, navela je američka agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.