Sirijski narod treba da odluči

Izvor: B92, 30.Jan.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sirijski narod treba da odluči"

Učesnici mirovne konferencije o Siriji u ruskom gradu Sočiju, pozvali su na poštovanje teritorijalnog integriteta te zemlje.

Oni su saopštili da je sirijski narod jedini koji bi trebalo da odluči kako će izgledati sirijska vlada, navedeno je u završnom saopštenju, u koji je Rojters imao uvid.

Učesnici skupa su se saglasili u pogledu "osnovnih principa" koji se smatraju suštinskim za očuvanje Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle skoro sedmogodišnjeg građanskog rata i podržali "demokratski put" ove zemlje putem izbora, stoji u saopštenju.

Sirijski predsednik Bašar al-Asad ne pominje se u saopštenju sa konferencije u Sočiju, napominje britanska agencija.

Rusija, Asadov saveznik, bila je domaćin skupa pod nazivom Sirijski kongres o nacionalnom dijalogu u crnomorskom odmaralištu Sočiju, u nadi da će time pokrenuti pregovore o izradi novog ustava Sirije, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaključci konferencije u Sočiju: Sirijski narod odlučuje

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2018

SOČI - Učesnici mirovne konferencije o Siriji u ruskom gradu Sočiju, pozvali su danas na poštovanje teritorijalnog integriteta te zemlje i saopštili da je sirijski narod jedini koji bi trebalo da odluči kako će izgledati sirijska vlada, navedeno je u završnom saopštenju, u koji je Rojters imao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.