Sirijski nacionalni savet traži hitan sastanak UN-a

Izvor: NaDlanu.com, 29.Jul.2012, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski nacionalni savet traži hitan sastanak UN-a

BEJRUT, 29. jula 2012. (Beta-AFP) - Opozicioni Sirijski nacionalni savet zatražio je u nedelju "hitan sastanak" Saveta bezbednosti UN, kako bi bio sprečen masakr civila u Alepu, koji, kako se navodi, planira režim predsednika Bašara Asada.

BEJRUT, 29. jula 2012. (Beta-AFP) - Opozicioni Sirijski nacionalni savet zatražio je u nedelju "hitan sastanak" Saveta bezbednosti UN, kako bi bio sprečen masakr civila u Alepu, koji, kako se navodi, planira režim predsednika Bašara >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Asada.U saopštenju u koji je agencija Frans pres imala uvid, Savet navodi da je vojska tenkovima opkolila Alep, i da se "hiljade ljudi" sprema da krene u ofanzivu na taj grad, i počini "masakr".Zato Sirijski nacionalni savet poziva Savet bezbednosti UN da održi "hitan" sastanak, kako bi razmotrio situaciju u Alepu, Damsku, i Homsu i kako bi bili preduzeti nepohodni koraci u cilju zaštite civila.Žestoke borbe nastavljene su danas izmedju pobunjenika i regularne vojske u Alepu, a reporter agencije Frans pres je javio da su pobunjenici juče uspeli da potisnu prvi talas napada vojske na kvart Salahedin, koji je uporište pobunjenika, i glavna meta regularne vojske.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Asad planira masakr u Alepu"

Izvor: B92, 29.Jul.2012

Damask -- Sirijski nacionalni savet traži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN, jer kako navode, režim predsednika Bašara al Asada planira masakr u Alepu...Savet bezbednosti UN trebalo bi da preduzme korake da "zaštiti civile od brutalnog bombardovanja", naveo je Savet u saopštenju..."Sirijski nacionalni...

Nastavak na B92...

Asad planira pokolj u Alepu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2012

DAMASK - Sirijski nacionalni savjet (SNS) zatražio je danas hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN, jer, kako navode, režim predsjednika Bašara al Asada planira masakr u Alepu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.