Sirijski ministar: Dijalog jedino rešenje za Siriju

Izvor: Blic, 11.Nov.2012, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski ministar: Dijalog jedino rešenje za Siriju

Sirijski ministar informisanja Omran el Zohbi istakao je da je dijalog jedini način da se reši kriza u Siriji i dodao da vojska te zemlje čini sve kako bi pružila podršku takvom rešenju.

- Jedino što može da uspe u Siriji, to je da se sedne za sto i da se počne nacionalni dijalog - rekao je El Zohbi u razgovoru za državnu sirijsku televiziju.

Prema njegovim rečima, opozicija treba da prihvati dijalog, a vojska koja "se suočava sa terorizmom" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čini sve kako bi pružila podršku pregovorima.

Ministar je kazao da predsednik Bašar el Asad i drugi sirijski lideri "veruju u dijalog", ali nije precizirao ko bi od predstavnika opozicije mogao da bude pozvan za pregovarački sto.

- Nijedna strana u Siriji ne bi trebalo da prihvati inicijativu onih koji apeluju na stranu intervenciju - istakao je el Zohbi.

Povezane vesti: Sirijski pobunjenici ubili 20 vojnika, zauzeli tri obaveštajna objekta Sirijski pobunjenici ubili 10 pripadnika palestinske milicije Lavrov: Pobunjenici dobili 50 raketnih bacača Stinger Sirijski pobunjenici ubili 12 vojnika, još sedam generala prebeglo u Tursku Lavrov: Krvoproliće se nastavlja insistiranjem da Asad ode
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.