Izvor: Blic, 28.Sep.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski aktivisti: Vlada izvela granatiranje u blizini dve bolnice

Sirijska vlada izvela je granatiranje i bombardovanje u blizini distributivnog centra za hleb i dve bolnice u istočnom delu Alepa koji je pod kontrolom pobunjenika, pri čemu je poginulo sedam osoba, naveli su danas aktivisti i lekari.

Šest osoba je poginulo ispred distributivnog centra za hleb, saopštili su sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji i Medija centar u Alepu.

Zvaničnik iz jedne od bolnica, Aref el Aref rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je u granatiranju vlade pred zoru pogodjen distributivni centar za hleb koji se nalazi u blizini centra grada.

Pročitajte još:

On je naveo da je jedna od granata pala na ulaz za hitne slučajeve, usmrtivši jednu osobu koja je došla sa ranjenim pacijentom, a troje članova medicinskog osoblja je povređeno.

Kako je rekao, u granatiranju je oštećena bolnica i pojedini delovi tog medicinskog objekta nisu u funkciji.

AP navodi da se bolnice u istočnom delu Alepa suočavaju se sa velikim brojem žrtava od početka ofanzive vlade prošle nedelje.

Organizacija "Lekari bez granica", koja podržava sve bolnice na istoku Alepa, navela je da su lekari prijavili da je primljeno više od 270 tela i 800 ranjenih ljudi od prošle srede.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.