Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski Kurdi vjerovatno neće na kongres u Sočiju

DAMASK - Zvaničnici sirijskih Kurda vjerovatno neće prisustvovati mirovnom kongresu o Siriji, koji bi trebalo da bude održan u Sočiju 29. i 30. januara, izjavio je danas jedan od političkih predstavnika sirijskih Kurda Aldar Kalil.

Kalil, jedan od lidera Pokreta za demokratsko društvo, rekao je da je taj skup Rusija učinila besmislenim zbog navodnog dosluha Moskve sa Turskom u napadu te zemlje na sirijsku provinciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Afrin.

Kalil je za Rojters rekao da je vjerovatnoća da kurdski zvaničnici neće prisustvovati skupu veća od vjerovatnoće da hoće.

Turska je u subotu pokrenula Operaciju "Maslinova grančica" i izvela vazdušne napade na kurdske "Jedinice za zaštitu naroda" (YPG), koje podržavaju Amerikanci, a koje Ankara smatra produženom rukom terorističke Radničke partije Kurdistana (PKK).

Turske kopnene trupe u nedjelju su ušle u provinciju Afrin.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sirijski Kurdi verovatno neće otići na kongres u Sočiju

Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 01:58

Zvaničnici sirijskih Kurda verovatno neće prisustvovati mirovnom kongresu o Siriji, koji bi trebalo da bude održan u Sočiju 29. i 30. januara, izjavio je danas jedan od političkih predstavnika sirijskih Kurda Aldar Kalil...Kalil, jedan od lidera Pokreta za demokratsko društvo, rekao je da je taj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.